| FAPPZ PEF TF FŽP FLD FTZ IVP | Statky Lesy Vinařství | KTV OIKT SIC KAM | @ | English

ČZU WhitePages

Úvod Lidé na ČZU Předměty Útvary Projekty Akce
Vizualizace (b)

Lidé na ČZU

Abecední seznam

doc. Ing. Petr Homolka, CSc., Ph.D. (6322)

Kontakty
Položka:
:: Úřední hodiny ::
Kód předmětu Název předmětu
Citace

**JANČÍK, F. – **KUBELKOVÁ, P. – **LOUČKA, R. – **JAMBOR, V. – **KUMPRECHTOVÁ, D. – HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, V. – **TYROLOVÁ, Y. – **VÝBORNÁ, A. Shredlage processing affects the digestibility of maize silage. Agronomy, 2022, roč. 12, č. 5, s. 1-8. ISSN: 2073-4395.

**LOUČKA, R. – **JAMBOR, V. – **NEDĚLNÍK, J. – **JANČÍK, F. – **KUBELKOVÁ, P. – **TYROLOVÁ, Y. – **VÝBORNÁ, A. – HOMOLKA, P. – **LANG, J. Technologie sklizně a konzervace kukuřice a využitím metod precizního farmaření, Maize harvesting and conservation technology using precision farming methods, maize; conservation technology; precision farming, 2022, XX - Nepřiřazeno, B - Ověřená technologie, OT/VÚŽV/03/2022, B-76/2022, 0T/VÚŽV/03/2022Předložená technologie sklizně a konzervace kukuřice, ověřená vybraným uživatelem, bude využívat výsledky stanovení NIR hlavně mokrou cestou (v původní sušině, in situ), softwaru pro zpracování výsledků z laboratoře a výsledky z experimentů přímo v praxi. Výsledky jsou volně k dispozici chovatelským svazům, příslušným pedagogům zemědělských univerzit a pracovníkům zemědělských podniků. Původce výsledku: VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Technologie sklizně a konzervace kukuřice s využitím metod precizního farmaření. Autoři: LOUČKA, Radko, JAMBOR, Václav, NEDĚLNÍK, Jan, JANČÍK, Filip, KUBELKOVÁ, Petra, TYROLOVÁ, Yvona, VÝBORNÁ, Alena, HOMOLKA, Petr a LANG, Jaroslav.. Česká republika. Ověřená technologie OT/VÚŽV/03/2022. 2022-03-29., zástupcem autorského týmu je Ing. Radko Loučka, CSc. - loucka.radko@vuzv.cz, úspora nákladů, efektivnější měření - s přístrojem AgriNIR se za stejnou cenu udělá mnohem více měření, než klasickou mokrou chemií. Stanovení výživných hodnot TMR tak je mnohem levnější. Čím častěji se měření dělá, tím více se mlhou skutečné požadavky zvířat na příjem sušiny TMR blížit těm vypočítaným. To v praxi znamená, že se zlepší užitkovost a zdraví zvířat., Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. Praha Uhříněves (VÚŽV), 00027014, CZ - Česká republika, A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence, N - Nevyžaduje se, A - Výše vyčerpané části z celkových uznaných nákladů na dosažení výsledku je menší nebo rovna 5 mil. Kč

**LOUČKA, R. – **JANČÍK, F. – **KUBELKOVÁ, P. – **TYROLOVÁ, Y. – **VÝBORNÁ, A. – HOMOLKA, P. Technologie konzervace píce s vysokou sušinou přídavkem kyseliny citronové, Technology of conservation forage with high dry matter with addition of citric acid, conservation; forage; citric acid, 2022, XX - Nepřiřazeno, B - Ověřená technologie, 0T/VÚŽV/01/2022, TP01010047, 0T/VÚŽV/01/2022 Technologie konzervace píce s vysokou sušinou nad 50 % přídavkem kyseliny citronové v kombinaci s Lactobacillus plantarum byla úspěšně ověřena v poloprovozních podmínkách na farmě pana Pavla Vávry v Hrusicích. Vyrobené krmivo s označení Haylage bylo následně zkrmeno ovcím plemene Texel. Byla potvrzena hypotéza, která spočívala v předpokladu, že kyselina citronová prodlouží aerobní stabilitu vyrobené siláže v obřích balících alespoň na 7 dnů, resp. o 2 dny déle než u kontrolních balíků bez konzervantů. Malochovatelé koní mohou připravit ke krmení obří balíky, vyrobené ze středně silážovatelné píce s pomocí aplikace kyseliny citronové v kombinaci s Lactobacillus plantarum, jednou až dvakrát týdně. Autorský tým: VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Technologie konzervace píce s vysokou sušinou přídavkem kyseliny citronové. Autoři: LOUČKA, Radko, JANČÍK, Filip, KUBELKOVÁ, Petra, TYROLOVÁ, Yvona, VÝBORNÁ, Alena a HOMOLKA, Petr.. Česká republika. Ověřená technologie OT/VÚŽV/01/2022., úspora nákladů - tato technologie haylage je vhodná pro chovatle koní, ovcí, koz nebo několika kusů žírného skotu. Je nenáročná na organizaci práce, na skladování balíků i na jejich zkrmování., Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. Praha Uhříněves (VÚŽV), 00027014, CZ - Česká republika, A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence, N - Nevyžaduje se, A - Výše vyčerpané části z celkových uznaných nákladů na dosažení výsledku je menší nebo rovna 5 mil. Kč

**LOUČKA, R. – **JANČÍK, F. – **KUBELKOVÁ, P. – **GAISLEROVÁ, M. – **TYROLOVÁ, Y. – **VÝBORNÁ, A. – **KOUKOLOVÁ, V. – HOMOLKA, P. – **JAMBOR, V. – **MALÁ, S. – **SYNKOVÁ, H. – **NEDĚLNÍK, J. – **LANG, J. Podpora aplikace nových metod precizního zemědělství v oblasti produkce krmiv a krmení skotu, Support for the application of new methods of precision agriculture in the field of feed production and cattle feeding, multispectral camera; temperature sensors; pH in the rumen; time of feed intake and rumination, 2022, XX - Nepřiřazeno, A - Certifikovaná metodika (NmetC), Certifikovaná metodika 22157, V metodice jsou farmářům poskytnuty základní informace o využití zemědělství ve větším měřítku, protože se farmářům v ČR usnadní rozhodování o přijetí nových vybraných metod PLF, popsány jejich výhody i nevýhody a jak může měnit činnosti pracovníků na farmě. Metody PLF, a především ty z oblasti výživy a krmení zvířat, se tak mohou snáze implementovat do českého technologií PLF. Přijetí nových technologií PLF v podnicích, kde se tak stalo, by se dle získaných informací a na základě zkušeností měla zvýšit především efektivnost a rentabilita jejich hospodaření., V případě zvýšení předpokládané užitkovosti dojnic např. o 2 litry na kus a den, tak při současné tržní ceně mléka cca 10 Kč za litr a skutečné délce laktace 340 dnů by se u stáda 100 dojnic ušetřilo za 10 let 6 800 000 Kč. Ovšem za předpokladu, že se za tu dobu nezmění tržní a ekonomické podmínky. , C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů, MZe, Odbor živočišných komodit a ochrany zvířat MZe, 22.09.2022,

**LOUČKA, R. – **JANČÍK, F. – **TAKAHASHI, J. – **JAMBOR, V. – **BARTOŇ, L. – HOMOLKA, P. – **KNÍŽKOVÁ, I. – **KOUKOLOVÁ, V. – **KUBELKOVÁ, P. – **KUNC, P. – **TYROLOVÁ, Y. – **VÝBORNÁ, A. Effect of ruminal mechanical stimulating brushes on the performance of lactating Holstein dairy cows. Mljekarstvo, 2021, roč. 71, č. 2, s. 132-140. ISSN: 0026-704X.

**PAVLŮ, K. – **KASSAHUN, T. – **PAVLŮ, V. – **PAVLŮ, L. – **BLAŽEK, P. – HOMOLKA, P. The effects of first defoliation and previous management intensity on forage quality of a semi-natural species-rich grassland. PLoS One, 2021, roč. 16, č. 3, s. 1-15. ISSN: 1932-6203.

KOUKOLOVÁ, M. – HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, V. – **JANCÍK, F. Evaluation of ruminal crude protein degradation of common feeds used in temperate climates. Indian Journal of Animal Research, 2020, roč. 54, č. 1, s. 47-52. ISSN: 0367-6722.

**LOUČKA, R. – **VÝBORNÁ, A. – **TYROLOVÁ, Y. – **JANČÍK, F. – **KUBELKOVÁ, P. – **KOUKOLOVÁ, V. – HOMOLKA, P. Silážování vojtěšky s různou délkou řezanky a vybranými aditivy. Krmivářství, 2020, roč. 24, č. 2, s. 1-5. ISSN: 1212-9992.

PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, I. – HOMOLKA, P. – PAVLŮ, V. Effect of grazing intensity and dung on herbage and soil nutrients. Plant, Soil and Environment, 2019, roč. 65, č. 7, s. 343-348. ISSN: 1214-1178.

JOCH, M. – **KUDRNA, V. – HAKL, J. – BOŽIK, M. – HOMOLKA, P. – **ILLEK, J. – **TYROLOVÁ, Y. – **VÝBORNÁ, A. In vitro and in vivo potential of a blend of essential oil compounds to improve rumen fermentation and performance of dairy cows. Animal Feed Science and Technology , 2019, roč. 251, č. 2019, s. 176-186. ISSN: 0377-8401.

**GAISLEROVÁ, M. – HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, V. Management krmení telat - krmná aditiva. Krmivářství, 2019, roč. 23, č. 6, s. 13-14. ISSN: 1212-9992.

**KOUKOLOVÁ, M. – HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, V. Hodnocení frakcí dusíkatých látek u siláží ve výživě přežvýkavců. Krmivářství, 2019, roč. 23, č. 2, s. 42-44. ISSN: 1212-9992.

**KOUKOLOVÁ, M. – HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, V. Kvalita krmiv s ohledem na jejich stravitelnost. Krmivářství, 2019, roč. 23, č. 3, s. 24-26. ISSN: 1212-9992.

**KOUKOLOVÁ, M. – HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, V. Hodnocení dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců. Krmivářství, 2019, roč. 23, č. 4, s. 34-36. ISSN: 1212-9992.

HEJCMANOVÁ, P. – MIŘEJOVSKÁ, M. – HOMOLKA, P. – HEJCMAN, M. Drivers of diet selection of critically endangered Western Derby eland during the food shortage period within conservation breeding in Senegal. Scientific Reports, 2019, roč. 2019, č. 9, s. 1-7. ISSN: 2045-2322.

BORŮVKA, L. – **BRAUNER, P. – **CELBA, J. – **ČEPL, J. – **ČERVENKA, J. – **DOUCHA, T. – **DRBOHLAV, J. – **FIALA, J. – **HAUSVATER, E. – HOMOLKA, P. – HRON, J. – **ILAVSKÁ, B. – **KACÁLEK, D. – **KÁRA, J. – **KOUTNÝ, L. – **KROFTOVÁ, V. – **KŮDELA, V. – **KULHAVÝ, F. – **KULHAVÝ, J. – **LIPAVSKÝ, J. – MATULA, S. – **NEDĚLNÍK, J. – PASTOREK, Z. – **PERLÍN, C. – PODRÁZSKÝ, V. – **POKORNÝ, E. – **POTOČEK, J. – **PRAX, A. – **PŘIBYL, J. – **ROUBAL, P. – **ROZMAR, J. – RYBKA, A. – **ŘEHÁK, V. – **SKŘIVANOVÁ, V. – **SOBOCKA, J. – **SUCHÝ, P. – ŠILEROVÁ, E. – **ŠMIROUS, P. – **TÁBORSKÝ, V. – **TOMAN, M. – **TYROLOVÁ, Y. – **VÁCHA, R. – **VÁŠA, J. – **VAVREINOVÁ, S. – **VOKÁL, B. – **ZAHRADNÍK, P. – **ZAPLETAL, M. Osobnosti zemědělského výzkumu 20. století. Praha: Česká akademie zemědělských věd, 2018, 484s. ISBN 978-80-7002-038-8.

**LOUČKA, CSC., I. – **TYROLOVÁ, Y. – **JANČÍK, F. – **KUBELKOVÁ, P. – HOMOLKA, P. – **JAMBOR, V. Variation for in vivo digestibility in two maize hybrid silages. Czech Journal of Animal Science, 2018, roč. 63, č. 1, s. 17-23. ISSN: 1212-1819.

HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, M. – **KOUKOLOVÁ, V. Organic matter and crude protein digestibility predicted from nitrogen and fibre fractionation of festulolium hybrids. Czech Journal of Animal Science, 2018, roč. 63, č. 7, s. 272-279. ISSN: 1212-1819.

**LOUČKA, CSC., I. – HOMOLKA, P. – **TYROLOVÁ, Y. – **JANČÍK, F. – **KOUKOLOVÁ, V. – **KUBELKOVÁ, P. – **VÝBORNÁ, A. – **JAMBOR, V. Digestibility of Ensiled Maize Hybrids Differing by Maturity and Endosperm Type . Scientia Agriculturae Bohemica, 2018, roč. 49, č. 2, s. 87-92. ISSN: 1211-3174.

PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, V. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, I. – HOMOLKA, P.Nutrients in the soil and herbage of tall sward-height patches under intensive and extensive grazing. 2018, PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, V. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, I. – HOMOLKA, P. Nutrients in the soil and herbage of tall sward-height patches under intensive and extensive grazing. In Sustainale meat and milk production from grasslands 17.06.2018, Cork, Ireland. Cork, Ireland: , 2018. s. 313-315..

KOUKOLOVÁ, M. – HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, V.Evaluation of nitrogen fractions of silages in ruminants nutrition. 2018, KOUKOLOVÁ, E., HOMOLKA, P., KOUKOLOVÁ, V. Evaluation of nitrogen fractions of silages in ruminants nutrition. NutriNet 2018..

PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, V. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, J. – HOMOLKA, P.; idPublikace = 75100; Název: Soil and herbage nutrients under pasture patches-- Neexistuje podtyp publikace --

PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, V. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, J. – HOMOLKA, P.; idPublikace = 75317; Název: Obsah živin v půdě a nadzemní biomase nedopasků při intenzivní nebo extenzivní pastvě v travním porostu s dominancí Agrostis capillaris-- Neexistuje podtyp publikace --

PAVLŮ, K. – HOMOLKA, P. – PAVLŮ, V. – HEJCMAN, M.Obsah minerálních látek v biomase druhově pestrého travního porostu podhorské oblasti ovlivněný předchozí rozdílnou intenzitou pasty. 2016, .

KOUKOLOVÁ, M. – KOUKOLOVÁ, V. – HOMOLKA, P. Výživa založená na chemické frakcionaci a nutričních požadavcích přežvýkavců. Krmivářství, 2014, roč. 18, č. 4, s. 31-33. ISSN: 1212-9992.

LÁCHOVÁ, J. – KUBELKOVÁ, P. – JANČÍK, F. – KUDRNA, V. – HOMOLKA, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Assessment of digestibility of meadow hay and grass haylage for horses. 2014, NutriNet 2014, 2.9. - 3.9.2014 Košice, s. 14 - 17. ISBN: 978-80-8077-407-3.

HOMOLKA, P. – KOUKOLOVÁ, V. – PODSEDNÍČEK, M. – HLAVÁČKOVÁ, A. Nutritive value of red clover and lucerne forages. Czech Journal of Animal Science, 2012, roč. 57, č. 10, s. 454-468. ISSN: 1212-1819.

Název Poskytovatel Trvání
 
page foot