Policie ČR: Moderní hračky, které Pomáhají a Chrání /CZE/

Tato událost již proběhla
Termín konání
24.4.2024 - celodenní akce
Typ události
Přednášky a semináře
Pořadatel události
Mgr. Přemysl Gubani
Kontaktní osoba
Mgr. Přemysl Gubani
Registrace na událost
Vyžadována
Pořádající útvar
Kariérní centrum
Určeno pro
Veřejnost
Místo konání
lib 259 (knihovna)
WWW adresa události

Registrace na událost

Registrace na událost
Vyžadována
Registrace
11.04.2024 od 08:00 až 24.04.2024 do 17:00

Informace k události

Téměř každý den se potkáváme se změnami, které ve všech oblastech našeho života přináší nové technologie a výdobytky výzkumu a vývoje. Stranou dopadů aplikací nových poznatků nezůstává stát ani naše bezpečnost. Spíše opak, snaha a schopnost zneužití nových technologií, bývá velmi častým jevem. Tato skutečnost klade požadavek, abychom byli schopni předcházet a reagovat na hrozby plynoucí z aplikace nových technologií. Tato výzva je to daleko naléhavější, když zneužití nových technologií nabývá znaků trestného činu.
Policie České republiky proto vnímá jako svoji povinnost spoluprací s odborníky získávat znalosti a dovednosti nové technologie ovládat. S cílem navázání bližší spolupráce s vysokoškolským prostředím ve formě vytváření podmínek pro realizaci stáží, využívání specifického vysokoškolského výzkumu, kvalifikačních vysokoškolských prací a další koordinace vědecko-výzkumné činnosti pro využití Policií České republiky, byl připraven první ze připravovaných popularizačně osvětový workshop k problematice implementace nových technologií do činnosti Policie České republiky.
Účastníci workshopu se budou moci nejen seznámit s nástroji virtuální reality, umělé inteligence a dalších technických novinek, ale budou se také moci setkat a o nových technologiích ve službách policie diskutovat s příslušníky Policie České republiky, kteří tyto nové technologie implementují do praxe.
Délka trvání workshopu je odhadována na dvě vyučovací hodiny (cca. 90 minut).
English ☰ Menu