Bezpečné potraviny v EU: Co všechno je nutné ohlídat, než se dostanou na talíř?

Tato událost již proběhla
Termín konání
23.4.2025 - celodenní akce
Typ události
Přednášky a semináře
Pořadatel události
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Kontaktní osoba
Anna Pejšková, MSc.
Registrace na událost
Vyžadována
Pořádající útvar
neuvedeno
Určeno pro
Veřejnost
Místo konání
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, místnost B26, budova B
WWW adresa události

Registrace na událost

Registrace na událost
Vyžadována
Registrace
03.04.2025 od 08:00 až 23.04.2025 do 08:00

Informace k události

Zjistěte, jakým způsobem probíhají úřední kontroly v oblasti bezpečnosti potravin, jaké povinnosti musí při práci s potravinami plnit členské státy nebo jaké podmínky musí splnit potraviny živočišného původu dovážené do EU ze třetích zemí. A jak by mohla vypadat vaše kariérní dráha, pokud vás toto odvětví a mezinárodní prostředí láká.

Evropská unie disponuje jedním z nejpřísnějších systémů zajištění bezpečnosti potravin na světě. Kontrolují se nejen potraviny české nebo EU produkce, ale také produkce z tzv. třetích zemí. Ověřuje se chemická kontaminace, jako jsou rezidua pesticidů, rezidua veterinárních léčiv či látky migrující z obalových materiálů do potravin, a mikrobiologická kontaminace. Důležitou roli hraje také správné označování potravin, včetně výživových hodnot.
English ☰ Menu